Andreas Iniesta - Borba s depresijom

Legendarni španjolski reprezentativac i igrač Barcelone Andreas Iniesta u svojoj ispovijesti priznao je da se borio s depresijom i da je izgubio volju za životom.
Iako je na nogometnom travnjaku izgledao nevjerojatno miran, van nogometnog travnjaka borio se s depresijom i pozvao je sve koji imaju istih problema da obavezno odu na terapiju.
"Kada sam se borio s depresijom, najgori trenuci su mi bili kada bih krenuo na spavanje. Jednostavno izgubiš volju za životom i za bilo čim drugim. Zagrlio bih ženu, ali ništa nisam osjećao. Umjesto nje kao da sam grlio jastuk. Još uvijek idem na terapije jer mi je potreban mir sa samim sobom. Volim slušati profesionalce koji govore o mentalnom zdravlju i depresiji. Svi koji imaju problem govore sami sebi da se to ne dešava njima, ali to je tvoje tijelo. Nemaš života, užitka, energije. Život vas nauči da depresija i mentalni problemi mogu pogoditi svakog, nisu tu bitne materijalne stvari. Mogao sam imati skupocjene automobile, sve što sam želio, ali i dalje bih se morao suočiti s ogromnim životnim problemima. Mozak je nešto što morate najviše trenirati.“

Izvor: sportsport.ba

 

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Više o kolačićima.