Generalna skupština FIFPRO-a u Montevideu

Preko 140 delegata koji predstavljaju sindikalne članice FIFPRO-a i igrače diljem svijeta okupili su se u Montevideu (Urugvaj) na Generalnoj skupštini FIFPRO-a. Predstavnici HUNS-a bili su Mario i Miroslav Jurić.
Trodnevni događaj dao je nogometnim sindikatima priliku da oblikuju FIFPRO-ovu strategiju i akcijske planove za period 2022./2025., uz zanimljive radionice o organiziranju komercijalnih aktivnosti, zlostavljanju te jednakosti i različitosti u nogometnoj industriji. FIFPRO članice imale su priliku povezati se s drugim sindikatima iz cijelog svijeta, uz održavanje regionalnih sastanaka
Na Generalnoj skupštini raspravljalo se o nizu aktualnih tema:
• Nogometna tehnologija i inovacije
• Pravna pitanja
• Potencijalni budući trendovi
• Odnos sa dionicima
• Strategija FIFPRO-a 2022./2025.
David Aganzo, predsjednik FIFPRO-a: Svijet nogometa se mijenja. Nogometni sindikati moraju imati stav. Igrači moraju biti zastupljeni u tom sindikatu i mislim da se prava igrača , što je najvažniji dio ovog sporta, moraju priznati."
Jonas Baer-Hoffmann:
"Ono što sindikati mogu postići na domaćem planu i ono što mi možemo učiniti na međunarodnoj razini usko je povezano. Oni pokušavaju angažirati igrače na svakodnevnoj bazi, a mi pokušavamo predstavljati iste igrače na međunarodnoj razini s njihovim sindikatima o pitanjima koja treba odigrati na međunarodnoj razini."

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Više o kolačićima.