HUNS i HNK Hajduk Split zajedno u kampanji "Reci NE rasizmu!"

Predstavnici HUNS-a Ivana Jukičić i Sandro Šoronda nakon što su uspješno proveli edukativnu kampanju "Reci ne rasizmu" u HNK Zadar i NK Lokomotiva Zagreb, jučer su posjetili HNK Hajduk Split i educirali polaznike akademije "Luka Kaliterna" o ovom globalnom problemu koji je prisutan i u Hrvatskoj. Kako nam je bilo u Splitu, prepustit ćemo svojim domaćinima kojima se ovim putem zahvaljujemo na srdačnom gostoprimstvu i druženju.

Iznimno mi je drago što su Ivana i Sandro iz Hrvatske Udruge Nogometni Sindakat održali predavanje "Reci NE rasizmu" igračima našeg kluba. Istaknuli su važnost educiranja igrača o ovoj temi i osvještavanje istih o posljedicama koje nosi rasističko ponašanje.

Smatram da su igrači dobili nove uvide o ovoj temi te podršku da oni budu upravo ti koji će izabrati put tolerancije i poštivanja.

Petra Lozančić, pedagoginja u Akademiji HNK Hajduk "Luka Kaliterna"

Smatram da je predavanje bilo izuzetno korisno mladim igračima. Kroz različite interaktivne video materijale prikazani su im i približeni primjeri rasne diskriminacije te izravne posljedice za takvo ponašanje. Predavanje je korisno za sve mlade osobe koje se bave sportom i sudjeluju na sportskim događanjima te nam je drago da su i naši igrači imali priliku da odslušaju jedno ovakvo predavanje i da sudjeluju u borbi protiv rasizma na nogometnim terenima.

Ana Kegalj, pedagoginja u Akademiji HNK Hajduk "Luka Kaliterna"

Mislim da je ovo bilo vrlo poučno predavanje za djecu i mlade!

Najvažnija stvar u njihovom razvoju je da odrastu u prvom redu kao dobri i kvalitetni ljudi koji će cijeniti i poštivati svakog čovjeka bez obzira na rasnu, vjersku, spolnu ili bilo koju drugu različitost.

Suosjećajnost se mora usaditi u njih i zato mislim da ovakva i slična predavanja su ono što će ih educirati i potaknuti na razmišljanje kako se ponašati primjereno na terenu i van terena.

Ante Vitaić, trener Kadeta 2 u Akademiji HNK Hajduk "Luka Kaliterna"

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Više o kolačićima.