Nelegitimni predstavnik igrača na Skupštini ZNS-a

 

Nakon što smo ukazali na prošlogodišnji propust na Skupštini ZNS-a, nažalost i ove godine se ponovilo isto, pozvan je nelegitimni predstavnik igrača u Skupštini ZNS-a te se slijedom navedenog događaja obraćamo javnosti.
 
Hrvatska udruga "Nogometni sindikat" broji više od 1400 članova/ica, trenutno školujemo 15 nogometaša i do sad je putem HUNS-a školovano više od 60 nogometaša, u 10 godina 200 nezaposlenih nogometaša sudjelovalo je na HUNS-ovom Kampu za igrače bez ugovora i pronašlo svoj angažman. Punopravni smo član FIFPRO-a (Svjetsko udruženje profesionalnih nogometaša), sudjelujemo u radnim skupinama FIFA-e, UEFA-e, Komisije EU i iza nas su brojni uspješni projekti.
 
Prema Statutu ZNS-a u čl. 34. st. 2. propisano je da Skupštinu ZNS-a, između ostalih, čini i jedan predstavnik udruženja sportaša-igrača.
Na Skupštini održanoj 05.12.2023. kao predstavnik udruženja sportaša-igrača u ZNS-u sudjelovala je osoba koja nikad nije izabrana od strane HUNS-a , jedinog udruženja nogometaša (koji je registriran u Gradskom uredu za opću upravu u Gradu Zagrebu).

Cilj HUNS-a nije sjedenje u Skupštini bilo koje organizacije, naš cilj i zadatak je da se čuje glas stvarnih predstavnika igrača.  Međutim, ukoliko to nije cilj i ZNS-a, neka onda odredbe Statuta prilagode svojim željama i izaberu "svog pajdu" umjesto predstavnika udruženja  nogometaša, tj. neka stvari nazovu pravim imenom. 
Slijedom navedenog, prisiljeni smo podnijeti prijavu nadležnoj sportskoj inspekciji s obzirom na nezakonit saziv predmetne Skupštine.

S poštovanjem, 

Hrvatska udruga „Nogometni sindikat“    
 

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Više o kolačićima.