Časopis Nogometaš br. 33

Nediljko Labrović (23), Danilo Veiga (20), Veldin Hodža (20), Silvio Ilinković (20), Adrian Liber (22), Marco Pašalić (22), Toni Fruk (22), Niko Janković (21), Niko Galešić (22), Franjo Ivanović 19... Točno 10 U23 igrača, šest ih je počelo utakmicu, još četvorica su ušla u nastavku. Svaka čast i Rijeci i treneru Jakiroviću koji nema problem pustiti te mlade dečke na travnjak.
Prošlo ljeto Matija Frigan (20), uglavnom jer sjedio na klupi. "Mlad je, treba ga postupno uvoditi, izgorjet će...". To su bila objašnjenja koja su dolazila s Rujevice, a Rijeka se cijelu jesen nije mogla odvojiti od predzadnje pozicije na ljestvici. Kad je Frigan napokon dobio pravu šansu, odmah je zabijao u serijama, Rijeka je završila četvrta i ušla u Europu, a na Koncu je Frigan napunio riječku blagajnu s 5,5 milijuna eura uz vrlo realno ostvarivih 500 tisuća eura bonusa. Treba li objašnjavati da su profitirali baš - svi. I neka nas nitko ne pokuša uvjeriti kako Frigan u listopadu još nije bio spreman za takve izazove, a u studenom je već bio najbolji igrač momčadi. 
I Franjo Ivanović ima 19 godina, baš koliko je imao i Frigan prošlog ljeta. Ivanović je došao iz Augsburga II i po onome što smo mogli vidjeti na pripremama odmah je pokazao kvalitetu - brz je, odlično dribla i nema straha. Uz sve to zna zabiti gol, jer dečko je napadač. 
U uzvratnoj utakmici 2. pretkola Konferencijske lige protiv Dukagjinija Jakirović je pustio na teren tog talentiranog Ivanovića od prve minute. Bio mu je to debi u udarnoj postavi bilo koje seniorske momčadi u službenoj utakmici. I dečko je zabio hat-trick, uz pregršt sjajnih poteza na utakmici. Jakirović mu je dao šansu, Ivanović ju je odmah zagrabio. Tako je to kad mladi igrači imaju kvalitetu, a dobiju podršku trenera. 
Nije Rijeka jedini klub u našoj ligi koji daje šansu mladim igračima, ali previše je klubova koji ne vjeruju mladima koje imaju u svlačionici. Ne shvaćaju da rade u korist vlastite štete. 

 

Nogometaš br. 33
 

 

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Više o kolačićima.